• Klantbeoordeling 4.9 van 5.0 *****
  • Particulier & Zakelijk
  • Ik kom op locatie voor inmeten & inspectie
  • Kleinschalig en persoonlijk

Stofvrij schuren van je houten vloer

Een houten vloer schuren doe je niet even zelf. Hierbij komt wel even wat kennis en ervaring bij kijken. Daarom ben je ook bij mij gekomen, Robert Poolen. 

Mensen denken nog wel eens dat wanneer een vloer er slecht uitziet door krassen, vlekken en slijtage plekken dat er niet veel meer aan te doen valt. Maar het tegendeel is waar.

Bijna elke houten vloer hoeft niet direct gesloopt te worden. We kunnen hem gewoon schuren. Zit er een V-groefje in? Dan frees ik die ook gewoon schoon. 

Na een schuurbehandeling is de vloer weer als nieuw. De vloer wordt in minimaal 3 schuurbeurten geschuurd. Daarna word hij nog gepolijst en dan kan de olie of lak erop. Ik schuur de vloer nagenoeg stof-arm. Stofvrij schuren noemen ze dat. Dit betekent niet dat je helemaal geen stof hebt maar het is een heel stuk minder als vroeger. Ik gebruik goede stof-afzuiging. 

Aanheling of reparatie

Ook komt het weleens voor dat men een stuk aangebouwd heeft, of er wordt een nieuwe keuken geplaatst. Daardoor kan het voorkomen dat er een stuk bij gelegd moet worden. Dit is ook zeker mogelijk. 

Onderhoud van je houten vloer

Je hebt een mooie houten vloer. Echter is deze toch wel aan een onderhoudsbeurt toe. Vaak hebben mensen er geen zin in of zien het niet zitten. Maar toch is het belangrijk. Het geeft de vloer weer een mooie kleur en een bescherming.

En dat is belangrijk. Ik zeg vaak, een vloer moet leven. Geef je de vloer geen voeding? Dan leeft hij niet meer en wordt hij  dof en schraal. 

Schuren en onderhoud - Jouwvloerschuren.nl